Products Menu

Steam powered ship with candle named ROBIN

Price:
2,700 Ft
Model: lem-0140-4
Availability: on stock
Yellow and blue colored pop pop boat. A pop-pop boat is a tin toy with a very simple steam engine without moving parts, powered by a candle.
Qty:

Description

A játék lelke egy vékony falú tartály a hajó elejében, és a belőle hátrafutó két cső. Ahhoz, hogy működésbe hozzuk a hajót, először is vízzel kell feltölteni ezt a rendszert az egyik csövön keresztül, egészen addig, míg a másikon ki nem csurran. Ezután vízre bocsátjuk a hajót, majd beletesszük a meggyújtott mécsest úgy, hogy a láng a tartály alját melegítse. Mikor a tartályban lévő víz felforr, gőz képződik, ami az egyik csövön keresztül távozik - ezzel előre lökve a hajót - miközben a másikon keresztül újabb adag víz áramlik be, ami újra felforr... Ez a folyamat egészen addig fennmarad, amíg ég a mécses, illetve amíg van víz a hajó alatt. Nagyon fontos, hogy a tartályban és a csövekben mindig legyen víz, különben a láng megolvasztja a vékony forrasztásokat és játékunk tönkremegy. Ezért mielőtt a leégett mécsest kicserélnénk, újra töltsük fel vízzel az egész rendszert. A motorcsónak hangjára emlékeztető "pöfögést" a tartály falainak mozgása - összehúzódása és kitágulása - kelti, amit a gőz kilövellése és a víz beszívása okoz. Rengeteg néven ismert ez a játék: gyertyás csónak, propulziós hajó, hőcserélős vagy pöfögő csónak, és még sok más.

Reviews

4.33
3 rating
5
(1)
4
(2)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Write a review!
| 5 out of 5 Stars!
Verified purchase
17/12/2019
Pozitív.
| 4 out of 5 Stars!
16/10/2017
A termék az, amit vártam.
| 4 out of 5 Stars!
30/04/2017
Ha emlékeim nem csalnak, a 60 év előttin könnyebb volt a gyertya elhelyezése, mert külön tartója volt és a csövek nem akadályozták az elhelyezést. A jelenlegin csak a tartály szélét éri el a gyertya lángja, de müködik így is. Ezenkívül mintha kormánylapátja is lett volna a réginek hátul. Azért jó, hogy lehetett kapni, köszönöm. Pécsi Lajos