Products Menu

Snake and ledders classical board game

Price:
6,350 Ft
Model: tab-534
Availability: Last 1 db in stock
Contents:
1 board
4 puppet (4 different colours)
1 dice
Qty:

DescriptionKlasszikus társasjáték, melyben a létrák a helyes, a jó utat, a felemelkedést jelképezik. A kígyók a tévedések, helytelen döntések, gyengeség okozta problémák, kerülők, visszacsúszások szimbólumai.Játékszabály:
A játékot az kezdi, aki először 6-ost dob. Újabb játékos csak 6-ost dobva léphet be a játékba. A bábukkal a dobásoknak megfelelően lépegetünk. Ha olyan mezőre jutunk, amelyről létra vezet felfelé, felmehetünk a létrán, de ha egy kígyófejhez érkezünk, le kell csúsznunk a farkáig. Ha valamelyik másik játékos által már elfoglalt mezőre érkezünk, kiütjük őt, azaz vissza kell állnia a kezdő mezőre.

A játék célja, hogy minél kevesebb számú dobással elérjük az utolsó mezőt. (Ha nem pontosan arra érkezünk, lépés közben vissza kell fordulnunk, és visszafelé lépnünk.) Az győz, aki először és pontosan az utolsó mezőre érkezik.
A játék története: A kígyók és a létrák az indiai moksa patamu játékból ered, amelyet a vallásos nevelésre használtak. A tábla azt az utat szimbolizálja, amit az ember a menny eléréséig bejár. A létrák jelentik az erényes cselekedeteket, amelyek megrövidítik a lélek útját a Nirvánába (a tökéletesség állapotába), a kígyók pedig a bűnös tetteket, amelyek alacsonyabb rangú vagy állati sorban való újjászületéshez vezetnek, és ezzel elodázzák a Nirvána elérését.

Reviews

There are no reviews for this product.
Write a review!