Elfogaod a sütiket? Elfogadom
Products Menu

A legjobb fejlesztő játékok karácsonyra

A fejlesztő játékok szinte minden karácsonykor népszerű ajándékok. Ha szeretnéd, hogy gyermeked játszva tanuljon lepd meg az alábbi játékok valamelyikével. Garantáltan imádni fogja.

 

 

A jatekanno.hu nem csak a nosztalgikus és különleges játékok elkötelezettje, kínálatunkban számos olyan termék megtalálható, amely a játék örömével együtt a gyermekek szellemi és fizikai fejlődését is szolgálja.

 

Készségfejlesztő játékot ajándékozni karácsonykor is nagyon jó dolog, az alábbiakban pedig néhány ötlettel próbálunk kedvet csinálni ahhoz, hogy a Barbie-baba vagy az akciófigura mellett olyan játék is a fa alá kerüljön, ami a gyermekek fejlődését szolgálja.

 

 

Kreabau

 

Ez a különleges építőjáték 14 különböző fa építőelemből áll, melyek szabálytalan alakúak. Tizenkét elem kocka alapú, egy hengerrel és egy gömbbel kiegészítve. A doboz tartalmaz egy füzetet, amelyben néhány példaalakzat található kedvcsinálóként, azonban a játék lényege pont a nevében rejlik (Krea=kreatív rövidítve és bau=építés), a felépíthető alakzatoknak tehát csak a fantázia szab határt. A Kreabauval játszva javul a gyermek térlátása, fejlődnek kognitív képességei és logikája is, a variációk szinte határtalan száma pedig megunhatatlanná teszi a játékot.

 

Kellner építők

 

A Kellner építők rendkívül népszerű darabjai a fejlesztőjátékoknak. A készletek segítségével különböző kedves állatfigurákat építhetnek a kicsik úgy, hogy a testrészeket pálcikák használatával rögzítik egymáshoz. A játék lényege, hogy bármiféle használati utasítás nélkül hagyjuk a gyermeket, hogy magától jöjjön rá a megoldásra. Kellner építőjátékainkat ide kattintva rendelheted meg.

 

Jenga

 

Bizony a baráti társaságok egyik kedvelt partijátéka is remek készségfejlesztő tulajdonságokkal bír. A Jenga lényege, hogy a kis fahasábokból épített torony elemeit egyenként eltávolítsuk úgy, hogy minél tovább megálljon és közben törekedjünk arra is, hogy a lehető legnehezebben kivehető darabot próbáljuk meg kiszabadítani a toronyból. Tökéletes kézügyesség-, türelem-, térlátás- és logikafejlesztő játék.

 

 

Balanszjáték

 

 

Egy játék, ami szórakoztat és fejleszt is egyben. Ez a fából készült játék hét, különböző színű elemből, illetve egy dobókockából áll. Kezdésként a félgömb alakú elemet kell az asztalra helyeznünk az íves felével. A játék célja ezután, hogy a dobókockával kidobott színeknek megfelelő elemeket egymás után helyezzük a félgömbre addig, amíg mindet fel nem használtuk és a tornyunk sem omlik össze. Játszható egyedül és párban is, ekkor a játékosok a felépített elemekért pontokat kapnak, amelyeket a tetszőlegesen meghatározott körök végén összeadnak és a több pontot gyűjtő játékos nyer. Kiváló kézügyesség fejlesztő türelemjáték.

 

 

Létrák és székek

 

 

Két izgalmas, színes készségfejlesztő logikai játék, ami a gyermekek nagy kedvence. A létrajátékban színes létrákat kell egymásra tenni, a cél minél több darab egymásra halmozása anélkül, hogy az építményünk összedőlne, a játék másik változatában pedig székekkel kell megoldaniuk a gyerkőcöknek a csak elsőre könnyűnek tűnő feladatot.