Products Menu

A legjobb strandjátékok a jatekanno.hu-tól

Beköszöntött a nyár, és vele együtt a strandszezon is. A gyerekek ilyenkor a vakáció minden percét kihasználva szinte csak a játékra tudnak gondolni. Az alábbiakban néhány remek játékot ajánlunk, amivel egy egész napos strandoláskor is le fogod tudni foglalni őket.  

 

Egy családi strandolós nap komoly előkészületeket kíván a szülőktől, hiszen nem csak a napi elemózsiáról, szokásos strandcikkekről kell gondoskodniuk, de arról is, hogy a gyerekeket egész napra le tudják foglalni, hiszen nem mindenki szeret órákat a vízben tölteni.

 

A strandokon, vízpartokon általában vannak játszóterek, de sokkal jobb dolog, ha a szülők olyan játékokat találnak ki, ami akár az egész családnak szórakozást nyújthat. A jatekanno.hu kínálatából szemezgetve összegyűjtöttünk néhány remek játékot, amik kellemes időtöltést garantálhatnak gyerekeknek és szülőknek egyaránt.

 

Rizspapír labda

 

Kevés olyan gyerek van, aki a strandon ne szeretne labdázni. Mindegy, hogy a vízben vagy a vízparton, pöttyös, csíkos vagy egyszínű labdával. Lehet gumi, szivacs vagy bőrfoci, és miért ne lehetne papírból?

 

A jatekanno.hu egyik legmókásabb nyári játéka a rizspapír labda, ami ráadásul lyukas is. De akkor hogyan lehet vele labdázni? Ez a különleges labda kialakítása révén gyakorlatilag önmagát fújja fel, ha finoman ütögetve játszunk vele. Ha pedig már felfújódott, remek szórakozást nyújt. Most új, földgömb mintázattal is megrendelheted webáruházunkból!

 

 

Diabolo

 

 

Egy cseppet sem szokványos és manapság elfeledett játék a diaboló, pedig aki egyszer kipróbálja, jó eséllyel beleszeret. A diabolo tulajdonképpen egy zsonglőreszköz, de egy kis gyakorlással bárki könnyen elsajátíthatja a fogásait, ezután pedig majd le sem akarja tenni. Feljegyzések szerint maga Napóleon is szeretett diabolózni, régebben pedig igazi strandjátéknak számított. Trükkök igazi armadája áll rendelkezésre, amik közül sokat igen könnyű megtanulni, a strandon pedig elismerő pillantásokkal nyugtázzák majd a többi gyerekek, ha lurkónk diabolójával varázsol.

 

 

Jojó

 

A jojó tipikusan egy olyan játék, amelyet bármikor, bárhol magunknál hordhatunk, hiszen olyan kicsi, hogy egy zsebben is elfér. Ráadásul bárhol előkaphatjuk és játszhatunk vele. A gyerekek is nagyon szeretik, amellett, hogy szórakoztató, kézügyességüket, reflexeiket is fejleszti. Kitartó gyakorlással sok-sok kunsztot tanulhatnak meg, és akár a strandon, a büfénél sorba állva vagy két csobbanás közti pihenéskor is kedvükre nyúzhatják. A jatekanno.hu webáruházában többféle jojó közül válogathatsz a katicástól a fémházasig.

 

 

Smile labda

 

 

Szintén egy remek strandjáték lehet a több színben kapható smile labda. Ez a kicsi, rugalmas anyagból készült labda önmagában vidám látvány. Tökéletes megoldás arra, ha több gyerkőcöt szeretnénk egyszerre, hosszabb időre lefoglalni. Kevésbé zsúfolt medencében, vízparton a vízben is bátran játszhatunk vele, harsány színei miatt nagyon jól látható, így nehezen veszíthetik el a gyerekek. Ráadásul akár a felnőttekkel együtt is játszhatnak a mosolygós labdákkal.

 

 

Petanque

 

 

Ha egy kicsit nagyobbacskák a lurkóid, igazi különlegességként lepd meg őket egy petanque-kal. Ez a tradicionális francia golyójáték több mint tökéletes választás egy strandolós napra, hiszen eredendően szabadban kell játszani. Játszható egyénileg egymás ellen vagy csapatban is. A játék lényege, hogy dobógolyóinkkal eltaláljuk, vagy a lehető legjobban megközelítsük a célgolyót, melyet Öcsinek hívnak, miközben az ellenfél dobógolyóit megpróbáljuk minél távolabb tartani az Öcsitől. Szabályai könnyen és gyorsan elsajátíthatók, ezt követően pedig nehéz megunni.

 

 

Kapuk és golyók

 

Szintén golyójáték a Canicas, vagy magyarul Kapuk és golyók, ami spanyol eredetű játék, ideális családi időtöltés lehet. A játék célja, hogy üveggolyóinkat a különböző méretű nyílású kapukon átjuttassuk. A kapuk mérettől függően számozva vannak, a győztes pedig az, aki a legtöbb pontot eléri. Fontos, hogy a játékot szilárd, egyenletes talajon játsszuk. Ezt a több száz éves múltra visszatekintő játékot manapság is rengeteg spanyol gyerek játssza. Ha szeretnéd kipróbálni, itt rendelheted meg!

 

 

Ha a fentiek közül nem tudtál választani, bátran ajánljuk mókás, vidám színekben pompázó majmos kuglinkat, mellyel a kisebb korosztályt foglalhatod le hosszú időre. Ha pedig nagyobbacska gyerkőcnek keresnél elfoglaltságot, bátran ajánljuk mágneses sakk készletünket, amely például tökéletes választás lehet apának és fiának az árnyékban ejtőzés közbeni időtöltésre.