Products Menu

Bilboque wooden skill toy

Price:
3,590 Ft
Model: tab-515
Availability: on stock

A játék menete: A bilboquet célja: minél egyszerűbb mozdulattal elkapni a fa golyót a bot végén lévő kis edénnyel. Kezdjük lengetni a pálcáról lógó golyót. Markoljuk szilárdan a nyelet, és próbáljuk gyorsan a golyó alá helyezni, amikor az pont a markolat fölé érkezik. Ha ez sikerül, becsüljük meg és nagyon-nagyon örüljünk! Amikor már minden helyzetben sikerül elkapnunk a golyót, elkezdhetünk próbálkozni azzal, hogy ezt a lehető legrövidebb idő alatt tegyük meg.Története: A bilboquet egy ügyességi játék, aminek számos helyi elnevezése létezik a világ különböző tájain. Készülhet fából, csontból, elefántcsontból és műanyagból is, de a végeredmény mindig ugyanaz: felfűzni vagy elkapni a golyót, illetve a gyűrűt valamilyen pálcával vagy edénnyel, amit az ember a kezében tart.


Ez nagyon egyszerűnek tűnik, amikor azt látja az ember, hogy egy eszkimó egy csontdarabot tízből kilencszer felfűz egy cipész-árhoz hasonlító eszközre. Az ehhez szükséges kézügyesség nehezen szerezhető meg; amikor viszont sikerült elsajátítani a technikát, a kitartására is büszke lehet az ember.

Qty:

Description


Cup-and-ball (or ball in a cup) is a traditional children's toy consisting of a wooden cup with a handle, and a ball attached to the cup by a string. It is popular in Spanish-speaking countries, where it is called "boliche".
The cup-and-ball has its origins in Mexico in the sixteenth century. The game was loved by King Henry III of France. This frivolous monarch was often seen playing in public.

Reviews

There are no reviews for this product.
Write a review!