Products Menu

Játékok üveggolyókkal

Játékok üveggolyókkal Hogyan kell golyózni? 
Sokfajta 

Hogyan kell golyózni? 
Sokfajta játék van, amelyhez golyók kellenek. A legtöbben az a cél, hogy hogy saját golyónkkal eltaláljunk, vagy legjobban megközelítsünk egy másikat, vagy egy vonalat, esetleg átgurítsuk számozott kapukon, vagy gödrökbe gurítsuk.
Golyózáskor a vállunkat és a karunkat nem használhatjuk, csak csuklónk és ujjaink mozdulhatnak. Vagyis nem hajítjuk, mint a követ, hanem lehajolva, guggolva vagy térdelve ejtünk, gurítunk, pöccintünk, lövünk. A golyót legjobban mutatóujjunkkal vagy hüvelykujjunkkal célozhatjuk. Mutatóujjunk körömpercét hüvelykujjunk párnájával hátrafeszítjük és mutatóujjunk körmét a földre helyezett golyó mögé fektetjük. Hüvelykujjunk mögül hirtelen elő recsapódó mutatóujjunk kilövi a golyót. 

 

FALAZÓS (A Pál utcai Fiúk játéka): 
Akárhányan játszhatják. Kiszámolják, eldöntik, ki az első, második, harmadik... vagyis ki hányadiknak guríthat. A faltól pár méterre vonalat húznak, onnan kell mindenkinek indítania a golyóját. Mindenki gurít egyik a másik után, úgy, hogy golyója a falról visszapattanjon és hacsak lehet egy másik golyót a visszapattanás során eltaláljon. Ha ez sikerül, az összes golyót ami a játéktéren van, megnyeri.


 

KAPUZÓS:

A 3-5 játékos egyenlő számú golyót kap (kb. 5 db-ot). A kaput felállítjuk és tőle 1,5 méterre vonalat húzunk. Innen kell gurítani. A játékosok egymás után következnek, golyóikból mindig egyet pöckölnek, gurítanak a kapuk felé. Cél, hogy a golyó a kapuk valamelyikén átjusson. A kapu felett található pontot feljegyzik. Ha elfogytak a golyók, a pontokat összeadják. A nyertes az lesz, akinek a legtöbb pontja van.  

Labels attached to the content: Program Múzeumok Éjszakája