Products Menu

Szöcskejáték (Pulgas)

Price:
2,580 Ft
Model: tab-514
Availability: Elfogyott
Traditional game.
Qty:

Description

Története: 

Ennek az egyszerű időtöltő játéknak az őse nagyon elterjedt volt Kis-Ázsiában, ahol báránycsontból készítették. Természetesen az újragyártás során fát használtak.
A játék menete: A játék célja, hogy minél több szöcskét juttassunk az edénybe. Kezdés előtt minden játékos kiválasztja szöcskéi színét. Helyezzük az edényt egy sima felület (terítő, takaró, stb.) közepére.Határozzunk meg egy távolságot (egyformát mindenki számára), ahonnan megpróbáljuk a szöcskéket a tálba ugratni úgy, hogy a nagy korong segítségével lenyomjuk a kicsi korong szélét. A játékosok folyamatosan, egymás után próbálkoznak. Az lesz a győztes, aki a négy szöcskéjét a legkevesebb próbálkozásból juttatja a tálba. Előzetesen a játékosok megegyezhetnek a próbálkozások számában (pl. 4 pöccintés minden játszmában). 

Doboz/csomagolás tartalma:
- 4x4 szöcske (kicsi korong), hozzá minden színből egy nagy korong (ezekkel lehet pöccinteni a szöcskéket),- egy edény, amibe a szöcskéket kell ugratni.
A "Szöcskejáték", egy hagyományos játék nagyon gondos újragyártásának eredménye. Ezt a játékot a környezetvédelem szem előtt tartásával készítették, ezért újrahasznosított -vagy ha ez nem lehetséges - környezetbarát anyagokat alkalmaztak. Ezen játék elkészítéséhez használt fák újratelepített erdőkből származnak.

 
Szöcskék átmérője 15 mm, korongoké 31 mm; a fa tálka 7 cm átmérőjû és 3,5 cm magas.

Reviews

5.00
1 rating
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Write a review!
| 5 out of 5 Stars!
09/05/2017
Beautifully made to a high standard of craftsmanship, this is the same game I remember as "Tiddly-Winks" from my childhood. It's so lovely and comes in pretty box as well. I'm very happy with this purchase. Thanks to everyone!
Margaret Alabama USA